
Et alternativ til den tradisjonelle desserten Tilslørte Bondepiker, er å bytte ut brødkrumme med næringsrike, og litt dyrere, nøtter. I tillegg bytter du ut kremfløten med seterrømme, tilsatt litt vaniljesukker.
Ønsker du å lage en «julete» variant av dette, erstatter du nøttene med knuste pepperkaker og pynter med litt revet sjokolade og et pepperkakehjerte.
Du velger selv om du vil bruke seterrømme eller pisket krem.
Smak deg frem og finn din variant :o)
Du trenger (til 4 porsjoner):
- 2,5 ss meierismør
- 2,5 dl hakkede, ristede mandler/nøtter
- 2,5 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl seterrømme
- 3 dl hjemmelaget eplemos:
- 6 epler
- 8 ss sukker
- 1 dl vann
- litt sitronsaft
- 15 g meierismør
- 1 klype salt
- Friske mynte- eller peppermynteblader til pynt
Så gjør du:
- Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset.
- Ha terningene i en kasserolle sammen med sukkeret og 1 dl vann.
- Kok til eplene er møre og begynner å mose seg.
- Skvis litt sitronsaft over.
- Smak til om det er nok sukker.
- Trekk kjelen av varmen og rør inn smøret og tilsett en klype salt
- Avkjøl.
- Smelt 2,5 ss meierismør i varm stekepanne.
- Bland sammen mandler/nøtter med sukker og stek det gyllent og sprøtt.
- Avkjøl.
- Pisk seterrømmen med litt vaniljesukker og smak deg frem.
- Anrett eplemos, rømme og mandler/nøtter lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.
- Pynt med friske mynte- eller peppermynteblader.