
Du kan si hva du vil, 70- eller 80-talls. Men godt er det.
Min kjære Thomas lager denne som vår hovedrett, og himlagodt er det.
Koselig å være litt nostalgisk også :o)
Du trenger:
- 1 rull fløtepudding
- 2 dl frosne erter
- 1 glass ferdigskrelte reker (eller 0,5 kg frosne som du skreller selv)
- 0.5 liter melk
- Karripulver
- Hvit pepper
- 1 pk terteskjell
Så gjør du:
- Sett ovnen på 80 grader og varm forsiktig opp terteskjellene. Om du bruker brød i stedet, toaster du disse i en toaster så de blir litt sprø.
- Lag hvit saus (ca. 0.5 liter), tilsett hvit pepper og karripulver. La koke i 5 minutter.
- Skjær fløtepuddingen opp i litt grove terninger, tilsett i sausen.
- Tilsett erter (frosne fungerer helt utmerket)
- La dette få god varme.
- Tilsett rekene rett før servering og la de få en lunk (max. et par minutter)
- Strø gjerne litt dill over når du serverer :o)
Tips: Vi anbefaler ikke at du bruker vanlige pillede reker i lake da disse «blir borte» i sausen. Gå for de håndpillede, store rekene, om du ikke vil skrelle selv. Men gidder du å skrelle rekene, blir retten MYE rimeligere…