Thaigryte med strimlet svinekjøtt i peanøttsaus

Oppskrift på thaigryte med strimlet svinekjøtt i peanøttsaus, toppet med vårløk og frisk koriander.
En thaigryte kommer i mange varianter. Her har du en med strimlet svinekjøtt i peanøttsaus, toppet med vårløk og frisk koriander. Smaker godt en regnfull høstkveld. Foto og oppskrift: KIWI.no

Dette er en smaksrik thaigryte som fort kan bli en favoritt. Den har i hvert fall blitt min :o)

Til thaigryte med strimlet svinekjøtt trenger du:

  • 500 g svinefilet, strimlet
  • 3  sjalottløk, i båter
  • 2 fedd  hvitløk, finhakket
  • 4 cm  ingefær, i tynne skiver
  • 0,5  rød chili, finhakket (valgfritt)
  • 2 ss  nøytral olje
  • 2-3 ss  peanøttsmør
  • 1 boks kokosmelk
  • 1  paprika rød
  • 3  vårløk
  • 1  lime, bare saften (valgfritt)
  • ris eller nudler etter ønske
  • koriander, frisk til servering

Så gjør du:

  • Tilbered ris eller nudler som anvist på pakken.
  • Varm olje i en tykkbunnet gryte eller dyp stekepanne.
  • Ha kjøttet i gryten og stek kjapt.
  • Sett kjøttet til side.
  • Surr løk, hvitløk, ingefær og chili kort.
  • Tilsett peanøttsmør og kokosmelk.
  • Kok opp under omrøring.
  • Ha kjøttet tilbake i gryten/stekepannen og la alt småkoke i ca 10 min.
  • Tilsett strimlet paprika, vårløk og saften av 1 lime.
  • La surre til paprika og vårløk blir varme, men fremdeles beholder de flotte fargene, ca 2 minutter.
  • Grovhakk peanøtter og koriander og strø over retten på tallerkenen.
  • Servér!

Slik koker du ris som på indiske restauranter

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.