
Dette er en smaksrik thaigryte som fort kan bli en favoritt. Den har i hvert fall blitt min :o)
Til thaigryte med strimlet svinekjøtt trenger du:
- 500 g svinefilet, strimlet
- 3 sjalottløk, i båter
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4 cm ingefær, i tynne skiver
- 0,5 rød chili, finhakket (valgfritt)
- 2 ss nøytral olje
- 2-3 ss peanøttsmør
- 1 boks kokosmelk
- 1 paprika rød
- 3 vårløk
- 1 lime, bare saften (valgfritt)
- ris eller nudler etter ønske
- koriander, frisk til servering
Så gjør du:
- Tilbered ris eller nudler som anvist på pakken.
- Varm olje i en tykkbunnet gryte eller dyp stekepanne.
- Ha kjøttet i gryten og stek kjapt.
- Sett kjøttet til side.
- Surr løk, hvitløk, ingefær og chili kort.
- Tilsett peanøttsmør og kokosmelk.
- Kok opp under omrøring.
- Ha kjøttet tilbake i gryten/stekepannen og la alt småkoke i ca 10 min.
- Tilsett strimlet paprika, vårløk og saften av 1 lime.
- La surre til paprika og vårløk blir varme, men fremdeles beholder de flotte fargene, ca 2 minutter.
- Grovhakk peanøtter og koriander og strø over retten på tallerkenen.
- Servér!