Tom Kha Gai

Høstens mest spennende rett! Vi har brukt den som forrett og som innhold på meze-bordet. Servert i snapsglass, uten kyllingbiter. Det gikk ned på høykant!

Har du mer?   Tone Løken (2015)

Foto og oppskrift: Tinas TOM KHA GAI | KIWI

Du trenger:

  • 2,5 stk kyllingfileter
  • 3 stk sjarlottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk sitron
  • 1 fersk ingefær
  • 2 stk lime, saften
  • 2 bokser kokosmelk (a’ 400 ml)
  • 3 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk ansjoser finhakket
  • 1 neve koriander fersk
  • nøytral olje til steking

Så gjør du:

  • Skrell og finhakk løk og hvitløk.
  • Fjern frøene fra chilien og skjær den i tynne strimler.
  • Skrell det ytterste gule skallet av sitronen med en potetskreller og skjær i fine strimler.
  • Finhakk ingefæren.
  • Skjær kyllingfiletene i grove strimler.
  • Hell olje i en stor kasserolle og legg i løk, hvitløk, ansjoser, ingefær, chili og sitronskall. Fres alt sammen i 2 minutter til løken har myknet.
  • Tilsett kokosmelk, vann, limesaft og salt og kok opp. La det småkoke i 5 minutter.
  • Legg i kyllingen. Kok opp suppen igjen, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  • Strø hakket koriander over den varme suppen. Server umiddelbart i suppeskåler.

TIPS:
Jeg synes dette ble litt kraftig som hovedrett . Min anbefaling er å servere en liten suppeskål av dette til forrett. Eller som en del av MEZE. Da siler jeg sausen fri for kyllingbiter og serverer i snaps-glass som tåler varm væske.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.