Høstens mest spennende rett! Vi har brukt den som forrett og som innhold på meze-bordet. Servert i snapsglass, uten kyllingbiter. Det gikk ned på høykant!
…Har du mer? Tone Løken (2015)
Foto og oppskrift: Tinas TOM KHA GAI | KIWI
Du trenger:
- 2,5 stk kyllingfileter
- 3 stk sjarlottløk
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 stk sitron
- 1 fersk ingefær
- 2 stk lime, saften
- 2 bokser kokosmelk (a’ 400 ml)
- 3 dl vann
- 1,5 ts salt
- 2 stk ansjoser finhakket
- 1 neve koriander fersk
- nøytral olje til steking
Så gjør du:
- Skrell og finhakk løk og hvitløk.
- Fjern frøene fra chilien og skjær den i tynne strimler.
- Skrell det ytterste gule skallet av sitronen med en potetskreller og skjær i fine strimler.
- Finhakk ingefæren.
- Skjær kyllingfiletene i grove strimler.
- Hell olje i en stor kasserolle og legg i løk, hvitløk, ansjoser, ingefær, chili og sitronskall. Fres alt sammen i 2 minutter til løken har myknet.
- Tilsett kokosmelk, vann, limesaft og salt og kok opp. La det småkoke i 5 minutter.
- Legg i kyllingen. Kok opp suppen igjen, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
- Strø hakket koriander over den varme suppen. Server umiddelbart i suppeskåler.
TIPS:
Jeg synes dette ble litt kraftig som hovedrett . Min anbefaling er å servere en liten suppeskål av dette til forrett. Eller som en del av MEZE. Da siler jeg sausen fri for kyllingbiter og serverer i snaps-glass som tåler varm væske.