Vibekes knekkebrød

Foto: MatPrat.no

Du trenger:

  • 3 dl grovt sammalt rug
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 3 dl havrekli
  • 3 dl solsikkekjerner
  • 3 dl sesamfrø
  • 1,5 dl linfrø
  • 1,5 dl kruskakli
  • 2 ts salt
  • 10,5 dl vann

Så gjør du:

Rør det hele sammen i en bolle og la det svelle i 15 minutter.

Fordel røren ut på fire stekeovnsplater som er dekket med bakepapir. Bruk en slikkepott/flat bred kniv eller lignende for å lage jevn tykkelse.

Stekes på 170 grader i varmluft. Ta ut platene etter 10 minutter og rut opp i ønsket størrelse med et pizzahjul eller en kniv. Stek så videre i 40 minutter.

Ta papiret vekk og tørk knekkebrødene på 100 grader i 30 minutter (eller lenger – til de er helt tørre) med døren på god gløtt.