
Pannacotta er en typisk italiens dessert, og betyr kort og godt «kokt fløte». Desserten er enkel å lage, og du kan lage den allerede 2 dager før. Friske bær legger du på rett før servering. Sånn får du et stressfritt middagsselskap, hvor du kan konsentrere deg om gjestene. Lykke til!
Oppskrift: Ole Martin Alfsen
Du trenger:
- 1 dl melk
- 2,5 dl fløte
- 5 dl yoghurt
- 3 plater gelatin
- 1,5 dl sukker
- ½ vaniljestang
- 2 ferske laurbærblader
Så gjør du:
- Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
- Kok opp melk, fløte, sukker, vanilje og laurbær.
- Trekk kjelen til side, la trekke uten varme i 10 minutter.
- Kok opp igjen.
- Klem væsken ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen.
- Tøm yoghurten i en bolle, sil den varme gelatinblandingen over i yoghurten mens du rører så det ikke blir klumper.
- Hell deretter pannacottaen over i formen den skal serveres i – glass, kopper eller lignende.
- Konsistensen er så bløt at den ikke kan hvelves som en vanlig pannacotta.
- Server toppet med en frukt- eller bærsalat, eller sorbet, granité eller en enkel bærsaus – en kombinasjon av flere tilbehør som står godt til hverandre, gjør retten ekstra eksklusiv.
Forberedelser: Pannacottaen kan lages ferdig inntil to dager før festen, oppbevares kjølig og under plastfolie. Sorbet eller granité kan også lages ferdig på forhånd.
Timene før: Bærsaus eller bærsalat lages på dagen.